XPOSI: De grijze literatuur

In dit tijdperk is literatuur niet meer beperkt tot traditionele boekenplanken. Naast e-books en online onderzoek artikelen bloeit een minder bekende, maar even waardevolle bron van kennis: grijze literatuur oftewel knowhow, een andere benaming voor grijze literatuur.
Onder grijze literatuur verstaan we rapporten, artikelen en publicaties die niet altijd te vinden zijn in traditionele bibliotheken, maar van onschatbare waarde kunnen zijn voor onderzoekers en bedrijven.

XPOSI onthult de schatten van grijze literatuur

Square’s XPOSI is als een slimme bibliotheek voor bedrijven. Het helpt organisaties om hun digitale documenten gemakkelijk te organiseren, archiveren en delen. Met handige zoekfuncties en eenvoudige indeling, is het vinden van specifieke informatie snel en probleemloos. Daarnaast fungeert Square’s XPOSI als een digitale schatkaart voor e-books en nu ook grijze literatuur. Terwijl het bedrijven helpt hun interne documenten te beheren, biedt XPOSI ook de mogelijkheid om fulltekst te zoeken naar en te integreren met deze vaak over het hoofd geziene bronnen. Dit opent de deur naar een breder scala aan informatie voor onderzoekers, waardoor ze een dieper inzicht krijgen en hun werk kunnen verrijken met waardevolle kennis die anders misschien verborgen zou blijven.

De toekomst van digitale literatuur

In een tijd waarin digitalisering onze manier van informatie verzamelen en literatuur verkennen verandert, speelt XPOSI een cruciale rol. Het helpt organisaties bij het vinden van waardevolle informatie in bronnen van grijze literatuur. Met zijn slimme zoekfuncties en toegang tot verschillende bronnen opent XPOSI nieuwe mogelijkheden voor organisaties. Het stelt hen in staat om diepgaande inzichten te verkrijgen en vooruitgang te boeken in een steeds veranderende digitale wereld.

Kortom

Grijze literatuur biedt waardevolle inzichten die vaak uniek zijn en niet gemakkelijk elders te vinden zijn. Denk aan praktijkervaringen, overheidsrapporten en interne bedrijfsdocumenten. Met XPOSI kunnen organisaties deze verborgen schatten ontdekken en benutten, wat niet alleen een concurrentievoordeel oplevert, maar ook hun begrip van complexe onderwerpen vergroot. Zo kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen en innovatieve oplossingen ontwikkelen.

Meer weten over XPOSI? https://square.nl/oplossingen/xposi/

 

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!