Hybrid Library

Alle digitale en fysieke informatie op één plek

Ontdek gemakkelijk en overzichtelijk informatie met de Hybrid Library! De Online Publieks Catalogus (OPC) bundelt BIBIS en XPOSI van Square, waardoor een schat aan informatie beschikbaar komt voor literatuuronderzoek. Alles, zowel digitaal als fysiek, is te vinden in één handig portaal met slimme filter- en sorteerfuncties. Met slechts een paar klikken vind jij precies wat je zoekt en zelfs meer! De Hybrid Library is super gebruiksvriendelijk, integreert met andere bronnen en biedt de mogelijkheid om informatie te delen.

Alles in één programma

BIBIS en XPOSI, de bekende softwareprogramma’s van Square, zijn samengevoegd tot één programma genaamd de Hybrid Library. Terwijl BIBIS en XPOSI apart blijven, is het zoekgedeelte nu uniform in de Online Publieks Catalogus. Hierdoor wordt zoeken uniform en overzichtelijk, is alles opgefrist tot de laatste standaarden en is er security wise een nóg stabieler product gevormd.

De fysieke en digitale content is beschikbaar via één portaal en het is mogelijk om uitgebreider te filteren en sorteren om ervoor te zorgen dat de gebruiker het optimale uit de bibliotheekcollectie kan halen. Zo ben je in minder klikken, bij meer informatie.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de Hybrid Library? Vraag vrijblijvend een demo aan en ontdek het gemak van deze handige tool!

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over Hybrid Library? Onze medewerkers vertellen er graag meer over! Neem vrijblijvend contact op via info@square.nl of 0475-371240.

Snelle start

De mobiele applicatie heeft een eenvoudige interface en is daardoor voor iedereen snel te begrijpen. Nadat wij uw bibliotheek hebben aangesloten kan een nieuwe gebruiker eenvoudig aan de slag met SelfCheck:

  1. App downloaden
  2. Aanmelden met de lidmaatschapsgegevens van uw bibliotheek
  3. Scan een boek
  4. Selecteer de gewenste transacti

Een krachtige basis

Met behulp van een RFID-tag of een QR-code worden de boeken gescand. De app communiceert met het bibliotheeksysteem via een centrale web-service. Deze service kan gebruik maken van standaarden als bijvoorbeeld SIP2. Dat biedt de mogelijkheid om SelfCheck te koppelen aan uw bestaande systeem, onafhankelijk van welke bibliotheekoplossing u gebruikt.

Eenvoudig overdragen van boeken

Met behulp van SelfCheck worden boeken op een unieke manier overgedragen aan andere gebruikers binnen de bibliotheek. De nieuwe lener registreert de uitlening door het boek te scannen met behulp van de SelfCheck app, en op de achtergrond registreert het systeem automatisch de inname voor de vorige gebruiker. Hierdoor blijven uw boeken beter traceerbaar!

iOS en Android

Door het gebruik van RFID-tag en QR-codes is SelfCheck geschikt voor Android èn iPhone gebruikers. Scan het boek met behulp van de RFID-tag of QR-code, verkrijg alle informatie van het boek en registreer eenvoudig uitlening, innames en overdrachten van het boek.

Maak uw bibliotheek mobiel

Met behulp van SelfCheck heeft uw gebruiker het uitleen-station altijd zelf bij de hand. Hierdoor kunt u boeken met gemak verspreiden binnen een pand, of zelfs over verschillende locaties, zoals bij een pop-up bibliotheek.

Kostenbesparend

Door gebruikt te maken van een mobiele applicatie hoeft u niet te investeren in vaste uitleenstations, maar biedt u toch dezelfde en zelfs méér mogelijkheden aan uw eindgebruikers.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?