XPOSI Digital Library is dé oplossing voor het beschikbaar stellen van digitale boeken binnen uw organisatie.

Via uw webbrowser zijn al uw boeken direct toegankelijk en volledig doorzoekbaar, op elke plaats en elk moment. Niet eerder was het zo eenvoudig om e-books te delen met collega's. Bovendien biedt XPOSI via de geïntegreerde winkel-module de mogelijkheid om snel boeken toe te voegen aan uw collectie.

Uw online bibliotheek op maat

Onafhankelijk én compleet

Full service

Flexibel licentiebeheer

Koppelen met uw bestaande systemen

Ontwikkeld in samenwerking met gebruikers

Uw online bibliotheek op maat

XPOSI biedt u de mogelijkheid te beschikken over een digitale bibliotheek op maat. U kunt boeken naar uw keuze aanschaffen en toevoegen aan uw persoonlijke bibliotheek.Zo stelt u geheel naar eigen smaak een collectie samen. Het toevoegen van boeken kan automatisch, in overleg met uw accountmanager van de uitgeverij plaatsvinden. U kunt er ook voor kiezen om via de ingebouwde winkel-module zelf boeken te selecteren om deze toe te voegen aan uw bibliotheek. De boeken die u aanschaft zijn dan meteen beschikbaar.

Voor kleine kantoren en individuele (juridische) professionals biedt een abonnement op XPOSI Legal Library voor een vast bedrag per jaar toegang tot een breed gesorteerde basisbibliotheek die naar eigen behoefte uitgebreid kan worden. Zie www.xposi.com voor meer informatie.

Converteer uw bestaande papieren bibliotheek

Wilt u uw bestaande papieren bibliotheek geheel of gedeeltelijk digitaliseren? Dat kan ook. Enkele grote kantoren gingen u hierin voor, waardoor inmiddels al veel oude boeken zijn gedigitaliseerd (gescand). Bij het omzetten van uw papieren bibliotheek kan gebruik gemaakt worden van de reeds beschikbare materialen. Tevens is het mogelijk de nog niet digitaal beschikbare boeken te laten scannen. Neemt u voor meer details over de mogelijkheden contact met ons op.

De prijsstelling van de oplossing bestaat uit een eenmalige investering en een jaarlijkse abonnementsprijs. Het jaarlijkse abonnement is gebaseerd op de omvang van uw digitale bibliotheek. U kiest voor de staffel die past bij het aantal publicaties dat u via het platform wenst te ontsluiten. Indien uw bibliotheek in de toekomst groeit, kunt u eenvoudig uitbreiden naar een hogere staffel.

Onafhankelijk én compleet

XPOSI biedt sinds 2016 de eerste en grootste Nederlandse online juridische bibliotheek. De collectie bevat ruim 17.000 publicaties en wordt aangevuld met nieuw verschenen uitgaven.

Boeken in pdf- of e-pub formaat van elke binnen- of buitenlandse uitgever kunnen opgenomen worden. Het kan daarbij zowel nieuwe publicaties betreffen, alsook bijvoorbeeld gescand historisch materiaal. Het platform biedt de mogelijkheid om te koppelen met de webservices van uitgevers voor het beschikbaar stellen van content en het beheer van licenties.

In Nederland worden dagelijks nieuwe publicaties beschikbaar gesteld door de belangrijkste uitgevers van juridische literatuur: Ars Aequi, Berghauser Pont, Bju, Celsus, DeLex, Ibr, Kluwer Law International, Paris, Sdu, Wolf Legal Publishers, Wolters Kluwer. Neem contact met ons op om ook boeken van uw andere uitgevers toe te voegen aan XPOSI.

XPOSI is een volledig onafhankelijke oplossing. Onafhankelijk van uitgevers en volledig onafhankelijk van andere toepassingen, en tegelijkertijd flexibel en volledig koppelbaar. Zo zit u nergens aan vast en kunt u de oplossing optimaal inpassen in uw content-strategie.

Full service

Het Square e-book platform is een full-service oplossing. Nieuwe publicaties worden door de uitgever direct aan Square geleverd. Square zorgt ervoor dat publicaties waarop u recht heeft automatisch beschikbaar komen in uw online bibliotheek. Wij kunnen de titelgegevens van nieuwe boeken ook leveren voor integratie in uw bestaande bibliotheekcatalogus. Indien u gebruik maakt van BIBIS, dan kunnen de titelgegevens automatisch aan uw catalogus worden toegevoegd. U heeft geen omkijken meer naar het catalogiseren.

Om gebruik te kunnen maken van XPOSI heeft u geen aanvullende software nodig. Uw bestaande internet-browser op computer, tablet of smartphone is voldoende. Uw digitale boeken worden op het Square platform gehost. De online publicaties zijn full-tekst doorzoekbaar en worden op een efficiënte wijze "gestreamd' naar de browser. Hierdoor is de applicatie snel en wordt belasting van de netwerkverbindingen beperkt.

Flexibel licentiebeheer

Het XPOSI platform biedt de mogelijkheid om het aantal licenties op een publicatie af te stemmen op de behoefte van uw organisatie. Door het instellen van het aantal gelijktijdige gebruikers – ook wel virtuele leners - van een e-book, werkt uw online bibliotheek precies zoals u dat gewend bent. Wordt een boek veel gebruikt, dan schaft u meer licenties (virtuele exemplaren) aan. Dit geeft u in de gesprekken met uitgevers de mogelijkheid om afspraken op maat te maken.

Koppelen met uw bestaande systemen

Het Square e-book platform kan gebruikt worden in combinatie met uw bestaande systemen.

XPOSI kan gekoppeld worden aan elke bibliotheek oplossing. Via een verwijzing naar het online platform kunnen uw gebruikers de online boeken openen in XPOSI viewer. Uiteraard is een volledige integratie mogelijk met het BIBIS Library Management System van Square.

Via de beschikbare webservices kan de zoekfunctie van het Square e-book platform geïntegreerd worden in uw bestaande content-integratie systeem.

Koppeling met Rechtsorde

Met Rechtsorde is een naadloze integratie beschikbaar. Met de combinatie XPOSI-Rechtsorde beschikt u als juridisch professional over het beste van twee werelden. Uw beschikbare ebooks worden bij het zoeken in Rechtsorde met afbeelding getoond en kunnen direct vanuit het zoekresultaat geopend worden.

Ontwikkeld in samenwerking met gebruikers

XPOSI is ontwikkeld in samenwerking met enkele grote advocatenkantoren. Initieel is, in samenwerking met de uitgeverijen, de volledige bibliotheek van Advocatene en Notariskantoor Van Doorne in Amsterdam gedigitaliseerd. Alle boeken die niet in een digitale vorm beschikbaar gesteld konden worden door de uitgevers, zijn gescand. Inmiddels maken ook andere advocatenkantoren gebruik van XPOSI. De ervaringen van deze kantoren worden gebruikt om het product steeds verder te verbeteren.

Square is al vele jaren een vertrouwde partner voor onze juridische bibliotheek. Samen met Square en de uitgevers hebben wij als eerste kantoor een geheel digitale bibliotheek gerealiseerd. XPOSI is een uitstekende tool voor onze advocaten om plaats- en tijdonafhankelijk te beschikken over de benodigde vakliteratuur.

Peter Piepers

Manager Support & Innovation, van Doorne