Livegang Hybrid Library

Het is zover: de Hybrid Library van Square is live!

De Hybrid Library is een interface die in twee jaar tijd van de tekentafel is uitgegroeid tot een bruikbaar product. Het is ontstaan door de behoefte van de klant én de markt. De Hybrid Library voegt de bekende programma’s van Square, BIBIS en XPOSI, samen tot één interface. We spreken Marjo Caessens – van Spyk over het proces en de eerste reacties.

“De livegang is goed verlopen,” vertelt Marjo. “In het voorproces is er heel veel contact geweest met klanten, zijn er afstemmingen geweest met IT en hebben klanten eerste testversies kunnen uitproberen. De eerste ervaringen en bevindingen zijn vervolgens weer gedeeld. Hierdoor is dit een proces geweest waar we telkens opnieuw getoetst hebben of we nog in de goede richting zitten. De laatste weken zijn echt de puzzelstukjes in elkaar gevallen.” De eerste reacties lovend. Maar, dit betekent niet dat de Hybrid Library nu af is. Marjo: “Het is niet zo dat het nu klaar is. We blijven de Hybrid Library gewoon doorontwikkelen.” Zo komen er in het 2e of 3e kwartaal personaliseringsmogelijkheden.

Eerste reacties

De eerste reacties vanuit klanten zijn dan ook positief. Een greep hieruit: “Visueel ziet het er goed uit! Overzichtelijke schermen, duidelijke indeling, overzichtelijke filters én geen blokjes maar een lijstweergave. Superfijn!” “Schermen zien er logischer én moderner uit, we zijn positief verrast.” Of: “Wat een fijn systeem! Hier kunnen we zeker mee vooruit.” De eerste klanten zijn al over naar de Hybrid Library, maar de komende dagen gaat iedereen die gebruikmaakt van XPOSI en BIBIS migreren.

De Hybrid Library

BIBIS en XPOSI zijn de bekende softwareprogramma’s van Square. Deze zijn samengevoegd tot één programma: De Hybrid Library. Beide programma’s blijven nog los van elkaar bestaan, maar het zoekgedeelte (de Online Publieks Catalogus) wordt voor de gebruiker samengevoegd. Het zoeken wordt dus in alle gevallen gedaan vanuit één interface.

Hierdoor wordt zoeken uniform en overzichtelijk, is alles opgefrist tot de laatste standaarden en is er security wise een nóg stabieler product gevormd. Als een organisatie alleen BIBIS of XPOSI heeft, maken ze gebruik van de nieuwe Hybrid Library als OPC, enkel voor hun betreffende module. De Hybrid Library zorgt voor een haast oneindige bron van informatie en ondersteuning, bij bijvoorbeeld literatuuronderzoek en het verkrijgen van nieuwe, relevante bronnen en materialen. De fysieke en digitale content is beschikbaar via één portaal en het is mogelijk om uitgebreider te filteren en sorteren om ervoor te zorgen dat de gebruiker het optimale uit de bibliotheekcollectie kan halen. Zo ben je in minder klikken, bij meer informatie.

 

 

Meer informatie nodig over de Hybrid Library of andere producten vab Square? Neem gerust contact met ons op!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!