Klantcasus: Ministerie van Financiën

De signaleringstool van Square biedt een geavanceerde oplossing voor het verzamelen, delen en duiden van externe informatie over de organisatie en gerelateerde thema’s. Dagelijks zijn medewerkers bezig met het verzamelen van nieuws, en met de signaleringstool kunnen ze dat eenvoudig en op overzichtelijke wijze delen met collega’s. Een van de gebruikers is het Ministerie van Financiën.

 

Uitdagingen en keuze voor Square

Binnen het Ministerie van Financiën was er behoefte aan een dagelijkse nieuwsselectie met zelfgeschreven samenvattingen over nieuwsonderwerpen rond het thema Financiën. Er moest een mogelijkheid zijn om door te kunnen klikken naar volledige artikelen. Ook een abonnementssysteem waar abonnees zichzelf konden in- en uitschrijven was een pré.. Square werd gekozen vanwege de ervaringen met deze tool bij een ander Ministerie.

Resultaten, uitdagingen en aanbeveling

Voorheen ontbrak een tool voor zelf geschreven samenvattingen en het groeperen van nieuws. Het systeem dat Square aanbood had deze mogelijkheden wel. De tool zou de dagelijkse nieuwssignalering optimaliseren en moet het werk efficiënter maken. Omgevingsanalist Jeanny Wijbrands die veelvuldig gebruik maakt van het systeem, waardeert de mogelijkheden en de gebruikersvriendelijkheid van het systeem. Jeanny gaf aan dat door middel van Square en hun signaleringstool één persoon ’s ochtends de nieuwsselectie kan verzorgen. Hoewel de signaleringstool voor e-mail probleemloos functioneert, waren er bij de implementatie van de nieuwsapp enkele uitdagingen, deze zijn opgelost. Communicatie met het supportteam van Square helpt nu bij het oplossen van actuele issues. Jeanny Wijbrands beveelt de signaleringstool van Square zeker aan.

Verbeteringen, samenwerking en toekomst

Na gebruik van Square’s signaleringstool heeft Jeanny Wijbrands en haar team enkele suggesties voor verbetering. Een snellere laadsnelheid van de nieuwsapp zou het gebruik bijvoorbeeld van de app veraangenamen. Ook de layout zou waarschijnlijk wel een update kunnen gebruiken. Samen met Square blijven we hierover in gesprek. De samenwerking met Square wordt als positief ervaren. De doorgaans snelle reactie op storingen of problemen dragen bij aan een succesvol gebruik van de tool.

 

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!