Klantcasus: Emelwerda College

Het Emelwerda College is een voortgezet onderwijsinstelling die alle niveaus van het voortgezet onderwijs aanbiedt. De mediatheek speelt een cruciale rol in het verstrekken van leermiddelen aan leerlingen en ondersteunt daarmee het leerproces op de school.
Het Emelwerda College vormt een bijzondere klantcase voor Square, omdat de meeste klanten Square kennen via connecties in het bedrijfsleven, de advocatuur en de semi-overheid, niet vanuit een oplossing voor scholen. Het feit dat het Emelwerda College gebruikmaakt van BIBIS als een oplossing voor onderwijs laat de veelzijdigheid en aanpasbaarheid van Square-producten zien.

 

Uitdaging vóór Square

We spreken Marjan Mol, medewerkster mediatheek bij het Emelwerda College. Toen Marjan werkzaam werd bij het Emelwerda College, was BIBIS al in gebruik in de mediatheek. Voorheen waren er echter uitdagingen met betrekking tot de organisatie en structuur binnen de bibliotheek. Het was lastig om alle boeken en leerlingenpakketten bij te houden.

Waarom Square?

Square heeft nu de perfecte oplossing voor de mediatheek op het Emelwerda College. De overstap naar BIBIS was een logische keuze vanwege de dringende behoefte aan meer organisatie en structuur binnen de school. Dit heeft de mediatheek geholpen om soepeler te functioneren en een betere dienstverlening te bieden aan de leerlingen en medewerkers.

Specifieke aspecten die aanspraken

Marjan is vooral enthousiast over de digitale aspecten van Square, die niet alleen het werk makkelijker en sneller maken, maar ook zorgen voor een beter overzicht. Vooral de functie van herinneringen voor inleverdata heeft een grote impact gehad. Het heeft niet alleen geleid tot minder te late inleveringen, maar ook tot een aanzienlijke verbetering van de algehele efficiëntie van de mediatheek.

Verbetering en uitdaging

Door BIBIS te gebruiken, is de mediatheek van het Emelwerda College in staat om efficiënter en effectiever te werken. Het digitale systeem vereenvoudigt processen en helpt bij het bijhouden van uitgeleende boeken en complete leerlingenpakketten.

Daarnaast heeft BIBIS een grote verbetering gebracht in administratieve taken en de schoolbibliotheek. Leerlingen- en lerarengegevens kunnen eenvoudig worden geïmporteerd, wat het aanmaken van nieuwe accounts vereenvoudigt. Daarnaast kunnen zij de foto van de student oploaden in BIBIS en zo dus makkelijk terug zien aan de hand van de schoolfoto om welke leerling het gaat. Ook helpt Square bij het beheren van boetes voor te laat ingeleverde boeken, waardoor de schoolbibliotheek efficiënter wordt beheerd en leerlingen verantwoordelijker worden.
Een uitdaging voor de mediatheek is om meer leerlingen en collega’s bewust te maken van het bestaan van Square en de voordelen ervan. Recentelijk is Emelwerda College ook gebruik gaan maken van de Hybrid Library. Door de Hybrid Library toe te voegen voor het Emelwerda College, hopen we dat deze functie gaat bijdragen aan deze uitdaging, zodat leerlingen

inzicht hebben in de uitgeleende materialen en wanneer deze weer retour komen en beschikbaar zijn voor nieuwe uitleen.

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!