De waarde van een bedrijfsbibliotheek

In een wereld waar informatie de sleutel tot succes is, speelt een bedrijfsbibliotheek een cruciale rol in het stimuleren van kennisdeling en het bevorderen van een lerende cultuur binnen organisaties. Bij Square begrijpen we de waarde van een goed georganiseerde en geïntegreerde bedrijfsbibliotheek, en daarom is er BIBIS ontwikkeld als een krachtig hulpmiddel voor bedrijven, kenniscentra en andere instellingen.

 

Stimulering van kennisdeling

Een van de krachtigste aspecten van een bedrijfsbibliotheek is de mogelijkheid om kennisdeling binnen de organisatie te stimuleren. Gebruikers kunnen via de catalogus snel vinden wat er in huis is. De resultaten kunnen ze opslaan en delen met collega’s. Met BIBIS kunnen gebruikers direct communiceren met beherende bibliothecarissen tijdens het zoeken naar materialen. Dit maakt het eenvoudig om een aanvraag tot reservering te versturen en nieuwe kennis op te doen. Attenderingen over nieuwe materialen of relevante informatie kunnen op basis van gebruikersprofielen worden verstuurd, waardoor medewerkers altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Het belang van de bedrijfsbibliotheek

Een bedrijfsbibliotheek met BIBIS biedt niet alleen een gestroomlijnde bestel- en administratiemogelijkheid, maar ook een geoptimaliseerd leenproces. Alle functies voor uitlenen, innemen, verlengen, reserveren en abonnementen- en ledenadministraties zijn ingebouwd in het systeem. Dit betekent dat medewerkers gemakkelijk materialen kunnen lenen, verlengen of reserveren, wat resulteert in een efficiënter gebruik van bibliotheekbronnen.

Optimaliseer tijdschrift abonnementen

Met BIBIS hebben organisaties de mogelijkheid om zowel abonnementen als eenmalige bestellingen efficiënt te beheren. Dit geeft bedrijven volledige controle over hun bestelproces, van het opstellen van brieven en rappelleringen tot het plaatsen van bestellingen bij verschillende leveranciers. Deze geïntegreerde functionaliteiten helpen bedrijven tijd te besparen en processen te stroomlijnen.

Voor bedrijfsbibliotheken met grote aantallen abonnementen is de ‘Tijdschriften’ module van BIBIS een waardevolle toevoeging. Deze module optimaliseert de circulatie van tijdschriftabonnementen, waardoor bedrijven kosten kunnen besparen en efficiënter kunnen werken. De controle op verschijningsgegevens zorgt ervoor dat leveranciers kunnen worden aangesproken bij in gebreke blijven, terwijl inzichtelijke lijsten altijd beschikbaar zijn voor financiële afhandeling en budgetberekeningen.

Investeer in uw organisatie met BIBIS

Een bedrijfsbibliotheek met BIBIS is meer dan alleen een verzameling boeken en materialen. Het is een krachtige tool die organisaties in staat stelt om kennis te optimaliseren, efficiëntie te verhogen en een cultuur van continu leren te bevorderen. Bij Square zijn we toegewijd aan het bieden van de beste oplossingen voor kennisbeheer en -deling.

 

Benieuwd naar hoe BIBIS uw organisatie kan helpen? Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek de voordelen van een geïntegreerde bedrijfsbibliotheek met Square.

 

Link naar de website: https://square.nl/oplossingen/bibis/

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!