Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt!

Binnen BIBIS LMS zijn er meerdere mogelijkheden beschikbaar om relevante informatie te delen met je collega’s. Dit delen is natuurlijk mooi, maar soms wil je ook ruis voorkomen of zelfs gevoelige informatie juist niet delen. Hier volgen een aantal voorbeelden hoe je daar mee omgaat.

Afscherming op Exemplaarniveau:

Bij een exemplaarbeschrijving is het mogelijk om aan te geven of deze al dan niet zichtbaar is in EASY. Hiervoor gebruik je in BIBIS LMS het veld ‘Naar OPAC’. Op deze manier kun je oude drukken, archiefrecords, schenkingen en andere bijzondere exemplaren onzichtbaar maken voor de rest van de organisatie. De titelbeschrijving en eventuele andere exemplaren blijven gewoon zichtbaar.

Afscherming op Titelniveau:

Bij de titelbeschrijving kun je nog een stapje verder gaan. Hier kun je in het ‘Statusblok’ aangeven of de titelbeschrijving inclusief ALLE exemplaren naar de EASY OPC gaan of niet. Dit kan handig zijn omdat je de titelbeschrijving nog aan het bewerken bent, of omdat het fysieke boek nog niet binnen is.

Afschermen op Documentsoort of Rubriek

Wist je dat je bij de tabellen Documentsoort en Rubriek kunt aangeven dat de deze integraal wel of juist niet doorgaan naar de EASY OPC? Vooral de mogelijkheid van een extra rubriek kan hier handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een automatische import van titelgegevens van een leverancier. In zo’n koppeling hebben we vastgelegd dat de titelbeschrijvingsvelden allemaal al juist worden ingevuld, maar dat d.m.v. een extra rubriek de titel nog niet zichtbaar is in de EASY OPC. De bibliothecaris hoeft de titels op basis van die rubriek alleen nog maar op te zoeken en te accorderen. Vraag via het Customer Care Centre eventueel voor hulp bij het instellen van de juiste parameters.

Afschermen op documentniveau

De laatste en meest uitgebreide optie is dat er ook nog mogelijkheden zijn om op individueel documentniveau aan te geven wie wat mag openen en inzien. Er zijn wel diverse voorwaarden aan verbonden om zo te kunnen werken want het spreekt voor zich dat security hier een zeer grote rol speelt. Laat het ons gerust weten als er interesse is voor deze vorm van afscherming.