Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Een belangrijk speerpunt voor Square is continue ontwikkeling. We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze producten en diensten. Om u als klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en hoogwaardige producten te kunnen (blijven) leveren, besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze bedrijfsprocessen. Begin 2016 hebben een certificeringstraject ingezet om inzichtelijk te kunnen maken waar onze groeikansen liggen en een onafhankelijk oordeel te krijgen over ons managementsysteem. We zijn er trots op u te kunnen melden dat dit eind 2016 heeft geleid tot een dubbele certificering: voor ISO 9001 en ISO 27001!

Het behalen van beide certificaten is het resultaat van een positieve beoordeling op twee verschillende gebieden. Certificering volgens ISO 9001:2015 staat in het teken van het waarborgen van de kwaliteit van producten en diensten die geleverd worden, en het verzekeren van de continuïteit van de organisatie als geheel. ISO 27001:2013 beoordeelt de systemen en processen voor het waarborgen van de informatiebeveiliging. Met name informatiebeveiliging is een belangrijk thema voor Square. Al vele jaren besteden we hier aandacht aan, en met het oog op de toenemende online dienstverlening hebben we besloten hier extra nadruk op te willen leggen.

Het hele traject van certificering heeft in 2016 veel aandacht gehad. Alle procedures zijn nog eens grondig doorlopen en waar nodig aangescherpt. Door het gehele jaar zijn er kritische vragen gesteld met betrekking tot de dagelijkse processen. Een toenemend bewustzijn heeft vanaf het begin al tot structurele verbeteringen geleid en ook nu nog werken we aan het verder verbeteren en optimaliseren van zaken.

Het doel van de certificering is om ervoor te zorgen dat we continu bewust blijven zoeken naar mogelijkheden om de kwaliteit van onze producten en diensten te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot nieuwe functionaliteit binnen bestaande producten, vereenvoudiging van processen, het vergroten van onze efficiëntie of het ontwikkelen van heel nieuwe producten. De terugkerende audits zullen ons scherp houden om in de toekomst te blijven verbeteren. En dat is goed, voor Square én vooral ook voor u als gewaardeerde klant en partner.