Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Klantcasus: Schoups

Square heeft vele goedlopende en langdurige relaties met klanten. Zo ook met Schoups, een advocatenkantoor uit België. We spreken Ben Schaumont, Legal Knowledge Manager en Hinda El-Hadri, Legal Knowledge expert over de langdurige samenwerking, de lopende projecten en de toekomst.

Schoups

Schoups is een advocatenkantoor in België, dat bestaat uit 90 advocaten verspreid over twee vestigingen, zowel in Brussel als in Antwerpen. Daarnaast worden er binnen het bedrijf dus ook twee talen gesproken. Ben: “Dit geeft heel wat uitdagingen om op te lossen. Kennis is namelijk macht, en betekent dat we een dienst kunnen aanbieden die onze cliënten zeer waarderen. We willen dat die dienst dan ook zo kwalitatief mogelijk kan worden uitgevoerd.” Dit is ook het punt waar Square in voorziet: het faciliteren van diensten voor de kennisbibliotheek.

Team Legal Knowledge

“Wij doen eigenlijk alles rondom het beheer van de kennis binnen het kantoor”, vertelt Hinda. Ben vervolgt: “Kennis is voor ons alle kennis die binnenkomt, circuleert en ook weer naar buiten gaat. Wij voorzien in geautomatiseerde processen en zorgen dat deze zo efficiënt mogelijk verlopen.” Zo hebben zij in dit team ook het meeste contact met Square.

De samenwerking

De samenwerking tussen Square en Schoups loopt al verschillende jaren. Hinda: “Het is een samenwerking die al loopt sinds voor wij er beide waren. Er is een marktonderzoek uitgevoerd en Square bood hierbij een goede oplossing voor het hybride beheren van bibliotheken. Zo hebben we door hen onder andere een QR-code op boeken die je kunt scannen als je deze wilt lenen. Dit is zonder dure installaties, heel laagdrempelig.” Ben: “De samenwerking met Square is erg fijn. We houden van de directe en open houding van het bedrijf en het contact loopt dan ook goed. Zo zijn er bijvoorbeeld wat uitdagingen om van klassiek naar hybride te gaan. Maar samen met Square zijn we op zoek naar de beste oplossing. Ik bewonder de openheid van Square om daar zo goed mogelijk in te faciliteren.”

Hinda noemt een voorbeeld van de samenwerking: “Zij hebben ons ook advies gegeven voor het inscannen van de boeken. We zijn verhuisd naar een nieuwe locatie in Antwerpen. Tijdens deze verhuizing is een groot deel van de boeken gedigitaliseerd. Hierbij is de kaft eraf gehaald, zijn de pagina’s ingescand en is vervolgens de kaft er weer op gelijmd. Dit betekent dat de boeken nu op beide manieren inzetbaar zijn: zowel fysiek als digitaal.”


 

De toekomst

Op de vraag wat ze in de toekomst nog anders zouden willen zien, vertelt Ben: “Als je een boek integreert in BIBIS is het essentieel dat hier meteen data per boek beschikbaar zou zijn. Aan de hand van ISBN-codes op boeken kun je namelijk data over deze boeken ophalen, zoals een inhoudsopgave, een samenvatting, een jaar van oplage, enzovoorts. Voor de juridische wereld is het nog erg lastig om deze informatie aan de ISBN-codes te koppelen, waardoor het nu nog handmatig ingevoerd moet worden. Het zou een grote hulp zijn als dit in de toekomst geautomatiseerd is.”

Meer informatienodig over de Hybrid Library of andere producten vab Square? Neem gerust contact met ons op!