Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

De nieuwe SSO-koppeling

Square komt met een nieuwe SSO-koppeling. SSO staat hier voor Single Sign On. Het is een systeem waarbij zowel de servers van Square, als die van je eigen organisatie samenwerken om je automatisch op het portaal en producten van Square te laten inloggen.

Dat betekent dus dat je niet meer steeds apart hoeft in te loggen in de diverse afzonderlijke systemen. Hierdoor stijgt dan ook het gebruiksgemak. Maar, welke voordelen heeft dit nog meer? Ruud neemt je graag mee door de nieuwe ontwikkelingen.

Square is al een tijd hard aan het werk om de SSO-koppeling, samen met de Hybrid Library, online te zetten. Het doel is dat de gebruiker hier eind maart mee aan de slag kan. We zetten graag de voordelen hiervan op een rij:

1. Direct toegang

Je wordt direct herkend door de SSO-koppeling. Eerder moest je bij het gebruik van de portal opnieuw inloggen. Nu krijg je het inlogscherm niet meer te zien en word je direct doorgeschakeld. Zo kun je meteen aan de slag!

2. Veiligheid

De IP-herkenning verdwijnt. Omdat het IP-adres van een organisatie vaak wijzigt, was er voorheen veel onderhoud nodig om deze gegevens te wijzigen. Door een SSO-koppeling wordt realtime steeds met het bedrijfsnetwerk contact gelegd om te kijken of iemand recht heeft op toegang tot het systeem. Als het bedrijf je de toegang geeft, dan wordt dit ook direct verwerkt in de toegang tot de Hybrid Library. Een andere mogelijkheid om toegang te krijgen was dat voorheen de (applicatie)beheerder zelf handmatig een account aan kon maken. Mocht een medewerker uit dienst gaan, moest dit ook in de achterliggende systemen van Square doorgevoerd worden. In de praktijk is dit een klusje dat nog wel eens blijft liggen. Door de SSO-koppeling hoef je hier geen aandacht meer aan te besteden en is toegang altijd direct bijgewerkt. Daarnaast voldoet dit systeem ook weer aan de nieuwste security standaarden.

3. Mogelijkheden tot personalisatie

Door de persoonlijke herkenning kunnen er ook gepersonaliseerde oplossingen worden toegepast. De organisatie kan dus direct aan de slag met de gepersonaliseerde oplossingen die we gaan toevoegen in de Hybrid Library. Je kunt zelf ‘boekenplanken’ gaan maken of notities vastleggen en bij een volgende bezoek ook weer probleemloos terugvinden. Dit zorgt natuurlijk voor nog meer gemak én efficiëntie.

Naast deze drie grootste voordelen, is er ook een voordeel voor de bedrijven zelf. Ruud: “Er wordt door Square een script ontwikkeld waarmee de ICT-afdeling altijd de juiste SSO-informatie van Square ontvangt. Hierdoor staat de SSO-koppeling sneller en wordt de ICT-afdeling van bedrijven veel minder belast. Ook hoeven er geen lange, soms vaak wisselende, lijsten met IP-adressen gecommuniceerd te worden.”

Visueel gezien verandert er weinig voor de gebruiker, alleen het gebruiksgemak stijgt. Het duurt niet lang meer voordat deze veranderingen zullen worden doorgevoerd: “We zijn nog hard aan het werk met deze veranderingen. Rond eind maart moet het voor iedereen live zijn, samen met de Hybrid Library,” vertelt Ruud. Het is een belangrijke stap zodat we in de toekomst meerdere nieuwe functionaliteiten kunnen realiseren.

Meer informatie over deze SSO-koppeling of wat de Hybrid Library met BIBIS en/of de HybridLibrary voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!