Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

‘Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand’

Maak kennis met Christel Ruts, informatiespecialist bij de Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer LLP. Zij vertelt ons meer over hun ervaring met Square.

Welke diensten gebruiken jullie?

Wij maken nu ruim een jaar gebruik van XPOSI via Rechtsorde. Square maakt het voor ons mogelijk om eenvoudig online boeken te kopen en direct beschikbaar te stellen voor onze advocaten. Voorheen kochten wij meer boekenpakketten met ‘multi user acces’, terwijl het eigenlijk zelden voorkomt dat onze advocaten één boek op precies hetzelfde moment gebruiken. De mogelijkheid om boeken digitaal en met 1 licentie aan te kunnen kopen biedt ons kostentechnisch een goed alternatief voor de traditionele bibliotheek. In eerste instantie hebben wij boeken die veel geleend worden en die fysiek in onze bibliotheek staan in XPOSI opgenomen. Daarnaast vullen wij de collectie aan via de XPOSI-shop of door een verzoek van ons aan Square. De digitale bibliotheek wordt ook automatisch aangevuld met boeken uit bepaalde collecties. In dit geval betaalt Freshfields aan de uitgever en levert de uitgever de boeken aan Square.

Waarom hebben jullie voor Square gekozen?

Bij Freshfields wordt de digitale boekencollectie XPOSI aangeboden via Rechtsorde, het contentintegratiesysteem waar wij al jaren publieke content en content van uitgevers mee doorzoeken. De boeken zijn daardoor ‘full text’ doorzoekbaar via de zoekfunctie van Rechtsorde. We proberen aan onze advocaten zoveel mogelijk informatie aan te bieden via zo weinig mogelijk verschillende portalen.

Het XPOSI-zoekportaal is gebruiksvriendelijk. Dat de online aangeschafte boeken voorzien zijn van metadata maakt zoeken nog makkelijker. Verder is het geweldig dat je met een druk op de knop een boek kunt aanschaffen.

Hoe ervaren jullie gebruikers jullie oplossing?

Ik ontken niet dat fysieke boeken op dit moment nog gewenst zijn in de advocatuur. Toch ervaren meer en meer advocaten het gemak van boeken waarvoor je niet naar de bibliotheek hoeft te gaan, die nooit zoekraken en die je digitaal kan doorzoeken. Bijkomend voordeel is dat je de bibliotheek ook bij de hand hebt wanneer je vanuit huis werkt of bij een klant bent.

Wat zijn jullie toekomstwensen?

Ik hoop dat in de toekomst nog meer uitgevers gaan samenwerken met Square. Met name internationale uitgevers zijn voor een internationaal opererend kantoor als Freshfields belangrijk. We lopen nu nog vaak tegen het probleem aan dat voor onze praktijk relevante boeken niet digitaal verkrijgbaar zijn. Tenzij je een pakket afneemt en toegang tot een extra platform regelt. Dat is vaak erg duur en niet gebruiksvriendelijk. Het verbaast mij dat veel uitgevers terughoudend en afwachtend zijn om hun boeken digitaal aan te bieden op basis van dit prima functionerende ‘one concurrent user-model’. Ze zien mogelijk op tegen de technische vereisten. Mij lijkt het commercieel gezien interessant voor uitgevers om hun boeken aan te bieden via de XPOSI-shop. In goede samenwerking met Square proberen we meer uitgevers te motiveren om hun boeken beschikbaar te maken via XPOSI.

Benieuwd naar BIBIS en/of XPOSI? Neem contact met ons op voor bijv. een demo.