Hoe mobiel is uw business?

Smartphones en tablets bieden toenemend mogelijkheden om nieuwe kansen te creëren. Informatie wordt beschikbaar op elke plaats en tijd. Het is mogelijk individueel te interacteren met uw doelgroep. Uw medewerkers kunnen eenvoudig en snel informatie opvragen of transacties initieren.

Een goede app vraagt een degelijke aanpak, van idee tot en met realisatie. Daarover moet niet te licht gedacht worden. Ook een kleine app is echte software. En dus is het belangrijk een goed ontwerp te maken, waarbij de vraag naar doel en beoogd gebruik voorop staat. Op basis daarvan kan de functionaliteit worden bepaald en kunnen schermen worden ontworpen.

Een heel belangrijke vraag bij het ontwikkelen is die van het ontwikkelplatform. Het lijkt aantrekkelijk om een mobiele site te maken, of een app te ontwikkelen met een cross-platform ontwikkeltool. Zo kan een app in een keer geschikt gemaakt worden voor verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows Mobile). Dat scheelt tijd en kosten.

De juiste keuze zal afhangen van de bedoeling van de app. In veel gevallen is het verstandig om te kiezen voor native ontwikkeling. Bijvoorbeeld als je goed gebruik wil kunnen maken van hardware-functies zoals gps, camera, kompas etcetera. Of voor apps die een groot beroep doen op processor-power, of waarin gegevens opgeslagen en verwerkt moeten kunnen worden. Een native app kan de gebruiker ook minder afhankelijk maken van een permanente internetverbinding.

In veel gevallen zal de app niet op zichzelf staan, maar deel uitmaken van een campagne of proces waarin ook andere media en systemen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan bestaande online applicaties, databases of backend systemen; of heel nieuw te ontwikkelen systemen specifiek voor de app.

Een mobiel project is niet voorbij zodra een werkende toepassing wordt opgeleverd. Ook het proces van implementatie, de zorg voor ondersteuning en het onderhoud vragen een professionele benadering. Kies daarom voor een partner met ervaring, die vanaf het begin met u meedenkt, voorbij de grenzen van het project. Om ook in de toekomst succesvol mobiel te zijn.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en oriëntatie.