Waar wij voor staan

Voor u is het van belang dat de medewerkers in uw organisatie effectief kunnen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Daarvoor is het belangrijk dat zij kunnen beschikken over die specifieke informatie die ze nodig hebben voor het uitoefenen van hun taken.

Wij werken graag samen met klanten en andere bedrijven omdat we geloven dat partnerschap leidt tot lange termijn voordelen voor alle partijen. Dat betekent automatisch dat we meedenken over oplossingen en mogelijkheden.

Wij ontwikkelen en implementeren strategiën voor het toegankelijk maken van informatie en het mobiel maken van uw business. Dat doen we samen met u, waarbij onze creatieve en resultaatgerichte aanpak naar nieuwe inzichten leiden.

Wij zetten ons in voor het realiseren van kwalitatief hoogwaardige toepassingen die prettig werken en een duidelijke bijdrage leveren aan het resultaat van onze opdrachtgevers.

Wij ontwerpen, ontwikkelen en implementeren producten die bestaande systemen verbinden met cloud-gebaseerde platformen en mobiele apps. Onze eigen producten zijn daar voorbeelden van. Voor onze klanten realiseren wij oplossingen op maat waarbij we zo nodig specifieke toepassingen ontwikkelen.

Wie wij zijn

Al vanaf het begin van de zeventiger jaren ontwikkelt Square softwarepakketten en oplossingen op maat. BIBIS is nog altijd een van de meest veelzijdige en robuuste bibliotheeksystemen op de markt. Klanten waarderen onze inhoudelijke vakkundigheid en technische creativiteit.

Square heeft inmiddels al bijna 30 jaar ervaring met het inrichten van kenniscatalogi. Steeds meer werden de krachtige zoekmachines ingezet om ook fulltext documenten te indexeren en doorzoeken. Het Virtueel Kennis Systeem werd ontwikkeld als totaal concept voor het faciliteren van bedrijfsbrede kennisontsluiting.

Sinds 1998 ontwikkelt Square haar producten volledig op basis van webtechnologie. Onze diepgaande ervaring met internet technologie vindt sinds 2008 haar toepassing in het product EASY Federated Search. Dit product heeft zich in korte tijd een plek weten te verwerven temidden van concurrenten van wereldformaat.

Sinds 2011 heeft Square haar team uitgebreid met ervaren engineers op het gebied van mobiele applicatie ontwikkeling. De nadruk ligt op het ontwikkelen van native apps voor de gangbare platformen: iOS, Android en Windows Mobile, maar ook Blackberry en zelfs Symbian behoren tot de mogelijkheden.

Door de jaren heen heeft Square heel diverse klanten bediend. Daarbij zijn veel specifieke toepassingen ontwikkeld die veelal zijn geintegreerd in de bestaande producten. De ervaring in het vak van kennis en informatiemanagement in combinatie met eigen productontwikkeling in zowel het online als het mobiele vakgebied geven Square een bijzonder onderscheidend vermogen in de markt. Steeds meer partijen waarderen deze unieke combinatie en kiezen voor Square voor het ontwikkelen van maatwerk-oplossingen waarbij niet zelden de bestaande producten een belangrijke rol blijken te kunnen spelen in de oplossing.

Hoe wij werken

Wij geloven dat partnerschap een belangrijke meerwaarde heeft voor onze klanten. Daarom is onze manier van werken er op gericht een samenwerking aan te gaan voor de lange termijn. Het bieden van een passende oplossing vraagt meer dan alleen het leveren van software.

Samen met u brengen wij in kaart wat de wensen zijn van uw organisatie, welke informatie noodzakelijk is voor excellente performance van de medewerkers in uw organisatie. Wij inventariseren samen met u de bronnen waaruit die relevante informatie kan worden geput en adviseren u hoe deze bronnen het beste kunnen worden ontsloten. Vervolgens kunnen wij u begeleiden bij het ontwikkelen van een strategie voor de inzet van mobiele toepasingen.

Vanzelfsprekend houdt het daar niet op. Square levert automatiseringsoplossingen waarmee u professionals op een economisch verantwoorde en gebruiksvriendelijke manier toegang kunt bieden tot alle benodigde informatie. En omdat uw organisatie en de benodigde informatie constant in beweging zijn, ondersteunen we u om behoefte en aanbod voortdurend met elkaar in overeenstemming te laten blijven.

Wanneer u kiest voor een nieuwe oplossing, dan wilt u al het werk dat in het verleden gedaan is niet verliezen. In de loop van de jaren hebben we enorm veel ervaring opgedaan met het converteren van gegevens.

Wij waarderen een werkrelatie met korte lijnen en een interactieve werkwijze. Tegelijkertijd hanteren we een professionele aanpak waarbij gefaseerd planmatig wordt geleverd volgens een vooraf afgestemd en overeengekomen projectplan. Zo weet u ook precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten.

Onze ervaren implementatieconsultants kennen onze producten als geen ander, omdat ze intensief bij de ontwikkeling en het testen ervan betrokken zijn geweest. Zij zijn ook degenen die u trainen om in uw situatie zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de gekozen oplossingen.

Square biedt de mogelijkheid de oplossingen voor u te hosten. Zo heeft u geen omkijken naar beheer. Support wordt verleend door dezelfde engineers die het product ontwikkeld hebben. Zo profiteert u van een optimale ondersteuning en kennis van het product, direct in uw 'eigen' omgeving.